- Konu Başlıkları
- Klima Bakımı Nasıl Yapılıyor?
- İç Ünite Toz Filtresinin Temizliği
- İç Ünite Plastik Aksamın Temizlenmesi
- İç Ünite Evaporatörün Temizlenmesi
- İç Ünite Hava Çıkışlarının Temizlenmesi
- İç Ünite Elektriksel Parçaların Temizlenmesi ve Kontrolü
- Dış Ünite Gövde Temizliği
- Dış Ünite Kondenser Temizliği
- Dış Ünite Fan Temizliği
- Dış Ünite Elektriksel Parçalarının Temizlenmesi ve Kontrolü
- Dış Ünite Gaz Basınç Kontrolü
- Dış Bağlantı Noktalarının Kontrolü
- Son Kontrollere Dikkat Edin!
Klima Bakımı Nasıl Yapılıyor?
Klima bakım işlemleri birçok aşamadan oluşmakla birlikte genel bakım süreçleri ve uygulamaları aşağıda sıralanmıştır. Klima bakımı yapılırken iç ve dış ünitelerde adım adım izlenmesi gerekenler vardır. Yetkili klima bakım servislerince yapılan bu uygulamalara ve klima bakım evrelerine yakından bakalım…
İç Ünite Toz Filtresinin Temizliği
Toz filtresi iç üniteden çıkartılarak gözenekleri özel solüsyonlarla tozlardan ve bakterilerden arındırılır ve bu sayede klimanın daha verimli çalışması sağlanır.
İç Ünite Plastik Aksamın Temizlenmesi
İç ünitenin paneli itina ile yerinden sökülerek, özel solüsyonlarla temizlenir bu sayede beyaz yüzeylerde meydana gelebilecek sararmaların önüne geçilmiş olunur, panelin üzerindeki toz ve bakterilerden arındırılır.
İç Ünite Evaporatörün Temizlenmesi
İç ünite evapatörü özel solüsyonlarla dezenfekte edilir, üzerlerinde yer alan küf ve bakteriden arındırılır, petek araları açılarak hava geçişinin ve ısı transferinin daha sağlıklı gerçekleşmesi sağlanır.
İç Ünite Hava Çıkışlarının Temizlenmesi
Bu aşamada klimanın iç ünite fanı özel fırça ve solüsyonla temizlenir üzerine yer alan kirden arındırılarak dezenfekte edilir.
İç Ünite Elektriksel Parçaların Temizlenmesi ve Kontrolü
Son olarak iç ünitenin elektrik bağlantı noktalarındaki varsa temassızlıklar giderilir, elektronik kart üzerinde arıza yapmasına neden olabilecek toz ve nem benzeri olumsuzluklardan temizlenir.
Dış Ünite Gövde Temizliği
Dış ünitenin hava şartlarından kaynaklı kirlenen ve deforme olan yüzeyi özel solüsyonlarla temizlenir.
Dış Ünite Kondenser Temizliği
Dış ünitenin ısı transferini yapmasını engelleyen tozlar kondenserden özel solüsyon ve aletlerle temizlenir, hava kanalları açılır.
Dış Ünite Fan Temizliği
Dış ünite fan pervanesi temizlenir ve üfleme debisi arttırılır.
Dış Ünite Elektriksel Parçalarının Temizlenmesi ve Kontrolü
Dış ünitenin elektrik bağlantı noktalarındaki varsa temassızlıklar giderilir, elektronik kart üzerinde arıza yapmasına neden olabilecek toz ve nem benzeri olumsuzluklardan temizlenir. Kompresörün çektiği akım ölçülür.
Dış Ünite Gaz Basınç Kontrolü
Dış üniteye bağlanan gaz ölçüm monifoltlarıyla gaz seviyesi ölçülür, eksikse kullanıcı bilgilendirilir.
Dış Bağlantı Noktalarının Kontrolü
Dış ünite askı aparatlarının kontrolü, vida ve cıvatalarının sıkılması, bakır boru kontrolü ve bağlantı rekorlarının sıkılması işlemi yapılır.
Son Kontrollere Dikkat Edin!
Klima bakımı yapılırken son olarak dış ve iç ünite üfleme – emiş sıcaklıkları ölçümü yapılır, cihaz fabrika standartlarındaki çalışma aralığına getirilir. Böylece klimanın tam anlamıyla bakımı yapılmış olur.
Siz de klimanızı yıllarca aynı performansta ve verimlilikte kullanmayı istiyorsanız klima bakımınızı yaptırmalısınız. Klima bakımı hakkında bilinçlenerek teknik ekipleri de yönlendirmelisiniz. Bakımsız klimalar çok zararlı, unutmayın…